Otherwise Een wereld waarin verschillen worden omarmd
 

 

U bent nu hier: Home - Methodieken - Methodiek
Otherwise
 

Als je iets wil leren, veranderen of bereiken, dan kan dat op meerdere manieren.

 

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.  Werkt wat werkt. Het is niet onze opdracht anderen de weg te wijzen. Het is wel onze opdracht mensen te beroeren opdat ze aan het stuur van hun leven zouden willen staan. Wij werken organisch. Op een vanzelfsprekend passende manier met wat mensen aandienen.           

Wij spreken geen grootse theorieën.  Eenvoud,  zonder pretentie, doorleefd.  Dat zijn de woorden die onze aanpak kenmerken

Wij bieden een veilig kader om te leren. Wij gebruiken enkel methodieken en benaderingen die onszelf op een bijzondere manier hebben geïnspireerd.

Roestvrij Samenwerken®.

Deze methodiek leert mensen vijf praktische en onmiddellijk inzetbare vaardigheden  voor het bouwen van constructieve en productieve samenwerkingsrelaties. De methodiek leidt tot het creëren van een omgeving met meer vertrouwen, openheid en  initiatief om problemen op te lossen.

klik hier als je meer wilt lezen over Radical Collaboration

Lifo®

Lifo® staat voor "Life Orientations". De methodiek richt zich op het optimaliseren van sterktes bij mensen en teams.  De LIFO®-methode geeft inzicht in gedragsvoorkeuren in gewone en stress situaties. De Lifo® methode exploreert hoe  mensen samenwerken,  hoe zij  beslissingen maken,  hoe zij met hun tijd omgaan, hoe zij leiden en wat hun motiveert. Lees meer over LIFO door hier te klikken.

 

NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.  Het is een verzameling van denkmodellen en technieken die mensen in staat stellen tot meer zelfsturing en kwaliteitsvolle communicatie. Detail info over NLP kan je hier lezen.

 

The Human Element®

The Human Element methodiek leent zich als achtergrond voor een werkelijke transformatie en duurzame  verandering in de organisatie. De methode focust op de diep- menselijke factoren bij veranderingsprocessen.

Wens je meer te lezen over The Human Element klik dan hier .

 

CTT

De methodiek biedt een scala van meetinstrumenten die de cultuur van uw team of organisatie op een uiterst inzichtelijke manier in kaart brengen. De resultaten ervan worden gerelateerd naar het model van de zeven niveaus van bewustzijn van Richard Barret. De metingen zijn een sterke basis voor het sturen van veranderingsprocessen en het bouwen van een waarden gedreven cultuur en leiderschap. Wens je meer te lezen over Richard Barret meetinstrument klik dan hier.